България ще кандидатства за домакинство на европейско първенство по баскетбол

...
България ще кандидатства за домакинство на европейско първенство по баскетбол
Коментари Харесай

Искаме европейско и световно по баскетбол

България ще кандидатства за домакинство на европейско състезание по баскетбол за мъже. Това разгласи министърът на младежта и спорта Красен Кралев на среща Патрик Бауман, общоприет управител на Международната федерация (ФИБА) и член на МОК. На срещата в Швейцария бяха още изпълнителният шеф на ФИБА Камил Новак, шефът на родната централа Георги Глушков, генералният спонсор на „ Левски Лукойл “ Валентин Златев, президентът на клуба Тодор Стойков, както и Коста Илиев, управител във ФИБА-Свят.

Страната ни желае една от групите на континенталния шампионат през 2021-а, чийто хазаин ще бъдат 4 страни, а също и международното състезание за юноши до 17 години през 2020-а. Представителите на ФИБА останаха очаровани от презентацията, която направиха Кралев и Глушков за спортните ни обекти.

„ Очевидно е, че като уреди нямаме безусловно никакъв проблем да организираме една от групите за европейското – съобщи Илиев. – Става дума за зала „ Арена Армеец “. Освен това с хотелите, които са в София, също няма никакви спънки. Но това е един по-дълъг развой, а конкуренцията е много сериозна. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР