България се утвърди като един от аутсайдерите в тазгодишното издание

...
България се утвърди като един от аутсайдерите в тазгодишното издание
Коментари Харесай

Волейболистите съвсем закъсаха в Лигата на нациите след 0:3 срещу Иран

България се утвърди като един от новобранците в тазгодишното издание на Волейболната лига на нациите. След първите две от пет спортни седмици " трикольорите " имат единствено една победа от шест изиграни мача и заемат 13-о място измежду 16-те тима в комерсиалния шампионат на интернационалната федерация (FIVB).

В последния си дуел от втората тридневка довечера селекцията на Силвано Пранди и Николай Желязков отстъпи с 0:3 (-20, -31, -22) пред отбора на Иран, воден от съветската легенда Владимир Алекно. За нашите това бе четвърто следващо проваляне и второ следващо без извоюван гейм.

" Лъвовете " бяха напълно покрай триумфа във втората част, като за момент резултатът даже стана 29:27 в интерес на България. Тогава обаче противникът изиска видео повтаряне и се оказа, че при изстрела в навън на Амирхосеин Есфандиар топката е докоснала българската обсада.

Така резултатът беше поправен на 28:28, след което националите пропуснаха още три геймбола, преди да изостанат с 0:2. В третия гейм иранците още веднъж постановиха своя темп и не разрешиха на нашите да се приближат на по-малко от точка.

В отсъствието на получилия отмора поради болки в рамото капитан Цветан Соколов най-резултатен в отбора ни беше заменилият го като диагонал Радослав Парапунов с 11 т. (1 блок). Георги Петров и Николай Колев приключиха с по 8 т. Топреализатор в мача стана Бардия Саадат със 17 т. (1 ас, 1 блок) за Иран, а Есфандиар приключи с 11 т. (1 ас, 1 блок).

През идната седмица трите противника на България ще бъдат съставите на Полша (9 юни), Бразилия (10 юни) и Нидерландия (11 юни).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР