България се присъедини към декларацията на редица държави от Европейския

...
България се присъедини към декларацията на редица държави от Европейския
Коментари Харесай

И България се притесни за демокрацията при извънредни мерки

България се причисли към декларацията на редица страни от Европейския съюз, с която те показват угриженост за риска от нарушение на правилата на върховенството на закона, демокрацията и главните права, произлизащ от приемането на някои изключителни ограничения. Това се споделя в изказване на Министерство на външните работи.

В декларация на Белгия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Ирландия, Италия, Латвия, Люксембург, Нидерландия, Португалия, Испания, Швеция споделят, че изключителните ограничения би трябвало да бъдат лимитирани във времето и до строго нужното, да се подлагат на постоянен надзор, да бъдат в сходство с интернационалното право и да не лимитират свободата на изложение или свободата на медиите.

Страната ни поддържа самодейността на Европейската комисия за наблюдаване на изключителните ограничения и тяхното използване за да се подсигурява съблюдаването на главните полезности на Съюза.

Декларацията на европейските страни последва гласуваният в Унгария закон, с който държавното управление на премиера Виктор Орбан може да ръководи с укази, до момента в който трае изключителното състояние.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР