България се отказва от участие в песенния конкурс Евровизия“ през

...
България се отказва от участие в песенния конкурс Евровизия“ през
Коментари Харесай

България се отказва от участие в конкурса Евровизия през 2023 година

България се отхвърля от присъединяване в песенния конкурс " Евровизия “ през идната година. Тя е последната от няколко страни, взели такова решение, оповестява BBC.

Телевизиите на Северна Македония и Черна гора към този момент са удостоверили, че няма да вземат участие в изданието през 2023 година поради увеличената такса за присъединяване.

От държавите-участнички е поискана по-висока такса, с цел да се компенсират загубите от глобите против Русия, оповестява английската телевизия.

От Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), който провежда състезанието, към този момент потвърдиха листата с 37-те участника в изданието през 2023 година

Каква е сумата за таксата за присъединяване не е оповестено обществено, само че нормално общо от всички участници се събират към 5 млн., а домакинът заплаща остатъка от разноските.

България, Северна Македония и Черна гора не съумяха да се класират за полуфинала на състезанието тази година.

От BBC се чака да похарчи сред 8 млн. и 17 млн. паунда за провеждането на събитието през май от името на Украйна, която завоюва тази година.

Ливърпул беше определен за хазаин на събитието, защото то не може да се организира в страната-победител Украйна. Досега Русия е допринасяла със обилни финансови приходи за състезанието, само че след нападението над Украйна тя беше изгонена от EBU.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР