България се нарежда на пето място в Европейския съюз по

...
България се нарежда на пето място в Европейския съюз по
Коментари Харесай

Пети сме в ЕС по поскъпване на горивата

България се подрежда на пето място в Европейския съюз по повишаване на горивата, употребявани за персонален превоз, сочат данните на Евростат.

Към края на месец септември, горивата в България нарастват на годишна база с 28.2%. Това е над междинното равнище за Европейски Съюз, което възлиза на 22.9%.
 Заради огромните разноски: Малките бензиностанции са пред банкрут Заради огромните разноски: Малките бензиностанции са пред банкрут
Малките бензиностанции в страната се притесняват от банкрути поради огромните разноски. „ Доставните цени на горивата, които купуваме, с...

Най-високо повишаване е регистрирано в Люксембург (+31%), Румъния (+29%), Словения (+29%) и Поша (+28.5%). България дели петото място с Германия, където повишаването също доближава 28.2% на годишна база. Държавите с най-нисък растеж в цените на горвата за персонален превоз са Ирландия (+15%), Италия, Финландия и Гърция (по +18%).



През последното десетилетие, цените на горива и масла, употребявани за персонален превоз в Европейски Съюз, показват сериозна волативност. Годишната инфлация при тях варира от -20% до +20%. През последните години волатилността се усеща осезаемо, като годишното повишаване удари дъно от -20% през май 2020 година и връх от 23% през септември 2021 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР