България се е присъединила към декларацията, с която страните от

...
България се е присъединила към декларацията, с която страните от
Коментари Харесай

България подписа обща декларация на ЕС за помощ на бежанците от Афганистан


България се е включила към декларацията, с която страните от Европейски Съюз и други десетки страни приканват да се сътвори опция искащите да изоставен Афганистан да го създадат и да им се окаже помощ.

По-рано тази заран европейските медии оповестиха, че документът не е подписан само от България и Унгария.

В него подписалите страни декларират, че „ на афганистанците и непознатите жители, които желаят да си тръгнат поради връщането на талибаните на власт, това би трябвало да бъде позволено, да останат отворени граничните пунктове, с цел да могат афганистанците да живеят почтено в сигурност “.

Ние в интернационалната общественост сме подготвени да им окажем подпомагане, написа още в текста.

" Предвид влошаващата се среда на сигурност ние поддържаме, работим да подсигурим и призоваваме всички страни да почитат и улесняват безвредното и основаващо се на ред и правила тръгване на непознати и афганистански жители, които желаят да изоставен страната. Имащите властови позиции на територията на Афганистан носят отговорност - и подлежат на отчетност - за отбраната на човешкия живот и имущество, както и за незабавното възобновяване на публичния ред и сигурност.

На задграничните и афганистанските жители, искащи да изоставен, би трябвало да бъде обезпечена опция да го направят; пътищата, летищата и граничните пунктове би трябвало да останат отворени, при поддържане на публичния ред и спокойствието на жителите. Афганистанският народ заслужава да живее в сигурност, сигурност и достолепие. Ние в интернационалната общественост показваме подготвеност да го подкрепим. ", се споделя в декларацията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР