България се доказа като важен партньор на Европейския джудо съюз

...
България се доказа като важен партньор на Европейския джудо съюз
Коментари Харесай

Ласло Тот: България се доказа като важен партньор на EJU

" България се потвърди като значим сътрудник на Европейския джудо съюз (EJU) – съобщи президентът на континенталната централа Ласло Тот след Европейската купа в София. - Още предходната година тя организира доста сполучливо европейското състезание за мъже и дами. А в този момент в София пристигнаха и толкоз доста състезатели за Европейската открита купа. Атмосферата беше необикновено. Много съм благополучен, че видях и толкоз доста фенове в залата. Знаете, че от време на време може да имаме ужасно проведено събитие, само че когато няма почитатели, е тъжно. А в София имаше всичко! "

Унгарецът изгледа битките на шампионата и в двата спортни дни през миналия уикенд и бе награден с почетен плакет от спортния министър Весела Лечева за заема на доверие и поддръжката, която EJU дава на българската страна.

“През декември имахме конгрес в Любляна и взехме решение, че ще продължим с европейските шампионати в България – продължи президентът. - Следващата година ще бъдете домакини на европейското състезание за кадети, което е едно от най-важните за EJU. А по тази причина какъв брой значимо е това събитие за нас приказва фактът, че претендентите бяха шестима. Но взехме решение България да бъде хазаин, защото имаме доста положителни взаимоотношения с българското джудо – с вашите водачи, ръководители. Вашият президент Румен Стоилов беше неотдавна избран отново на поста за още 5 години, той е и член на Консултативния съвет на президента на EJU. Затова доста се радваме да продължим нашите ползотворни взаимоотношения. “

Ласло Тот приказва и по отношение на календара, а точно, че датите на първите шампионати за сезона, които са през една седмица, не са определени инцидентно.

“Това е нашата политика и тактика – добави той. - А точно да организираме надпревари, които да бъдат със свързани дати, с цел да се опитаме да спестим пари на федерациите във връзка с пътните разноски. Датата за шампионата в София беше доста добра, защото след Големия шлем в Париж състезателите имаха тридневен лагер и можеха да пътуват до България. И то джудисти освен от Европа. В това отношение отворихме порти освен за състезателите, само че и за съдиите. В българската столица имаше 28 рефери, 8 от тях бяха от Панамериканския и Азиатския континент. Тук пристигнаха доста и качествени състезатели – близо 400, които имаха опция да натрупат и точки за олимпийската класация. Сега идва ред на Големия шлем в Тел Авив (18-19 февруари).

У нас част от тимовете също останаха за подготовка преди шампионата в израелската столица, на който България ще бъде показана от 10 състезатели.

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР