България С влак от София до Пловдив - вече с

...
България С влак от София до Пловдив - вече с
Коментари Харесай

С влак от София до Пловдив - вече с час по-малко

България С трен от София до Пловдив - към този момент с час по-малко Нова железопътна права ще съкрати времето за пътешестване 11 юни 2019, 11:50  С трен от София до Пловдив - към този момент с час по-малко Източник: Министерски съвет
ова железопътна права ще съкрати времето за пътешестване сред София и Пловдив с до час и 10 минути.

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира полагането на нов стоманен път по правата София-Елин Пелин, оповестиха от държавната осведомителна работа. Той бе дружно с министъра на превоза Росен Желязков, министъра на финансите Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев.

Новата права ще сътвори опция напредването на хората от крайградските зони към София и назад да се поеме от жп превоз в тясна връзка с градския превоз, главно метрото. Това ще даде комфортна опция на над 3000 индивида от Елин Пелин, Казичене, Искър и други, които всекидневно пътуват с колите си към София.

При осъществяването на плана ще бъдат реконструирани 6 броя мостове, ще се отстранен прелези и на тяхно място ще се построят 17 броя нови надлези и подлези. В 6 гари ще се модернизират пероните за улеснен достъп на жителите и лицата с понижена пъргавина. Проектът се финансира по Механизма за Свързана Европа и е на обща стойност 133 млн. лева, от които 113 млн. лева безплатна помощ от Европейски Съюз и 20 млн. лева национално съфинансиране.


В строителството на трасето са ангажирани 6-7000 души, стана ясно от думите на транспортния министър Росен Желязков. След завършването на правата влаковете по нея ще се движат със 160-200 км/ч. В този програмен интервал се работи по рехабилитацията на 30 жп гари.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Пловдив влак
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР