България, Румъния и Хърватия преминаха задълбочена проверка, която показа, че

...
България, Румъния и Хърватия преминаха задълбочена проверка, която показа, че
Коментари Харесай

Европейската комисия очаква положителен резултат за България и Шенген

България, Румъния и Хърватия минаха задълбочена инспекция, която сподели, че те напълно извършват всички условия, с цел да бъдат признати в Шенген. Това съобщи през днешния ден еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон.

Еврокомисарят по европейския метод на живот и зам.-председател на Европейска комисия Маргаритис Схинас разяснява, че е мит изказванието, че Шенген значи по-малко надзор. Според него разширението на Шенген ще докара до повече и по-добър надзор по външните граници на Европейски Съюз.



Илва Йохансон съобщи, че спомагателните инспекции, поискани от някои страни, демонстрираха, че България и Румъния са повишили още повече отбраната на външните граници. Според нея Европейската комисия няма информация, че границата сред България и Турция може да бъде премината против 50 евро. Нидерландският министър председател Марк Рюте сподели в петък, че страната му желае да предотврати това да се случва.

Йохансон съобщи, че министрите на вътрешните работи разполагат с всички отчети, които демонстрират, че България, Румъния и Хърватия напълно извършват всички условия. На 8 декември, когато е гласуването тя чака позитивен резултат и за трите страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР