Решението за членството на България в Шенген е политическо и

...
Решението за членството на България в Шенген е политическо и
Коментари Харесай

Илияна Йотова призова партиите у нас да не използват Шенген за политически цели

Решението за участието на България в Шенген е политическо и по тази причина напъните на страната и дипломацията на всички равнища не би трябвало да стопират. Това съобщи във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя посочи, че още през 2011 България е позволила грешката техническите критерии за приемането ни да бъдат сменени с политически. Тя моли тематиката да не се употребява за политически цели и предизборни акции, като изрази подозрение за сформиране на кабинет.

" За страдание, последните 7-8 месеца на служебния кабинет тази тематика не беше на дневен ред и не беше приоритет на постоянното българско държавно управление. Пропусна се златно време да не даваме никакъв мотив да се демонстрира към България двоен стандарт. За мен е извънредно нездравословно в тази обстановка целият шантаж, целият звук към Шенген да бъде употребен и политическите партии да се замерят с това, че не ни одобряват в Шенген. Това е контрапродуктивно и се следи доста деликатно от нашите европейски сътрудници. Даваме им спомагателни причини ", съобщи Йотова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР