България разреши изпълнението на хуманитарен полет за репатриране на руски

...
България разреши изпълнението на хуманитарен полет за репатриране на руски
Коментари Харесай

България разреши изпълнението на хуманитарен полет за прибиране на руски граждани


България позволи осъществяването на филантропичен полет за репатриране на съветски жители до територията на Руската Федерация, съобщиха от пресцентъра на Министерството на превоза и известията.

Полетът е плануван за 3 март 2022 година по маршрут от летище Шереметиево в Москва до летище София и назад, който ще бъде осъществен от съветския въздушен транспортьор Rossiya Airlines. Заявеният вид на въздухоплавателното средство е Boeing 737-800 (B738).

Съответните служби на Европейската комисия са осведомени за подхванатите от българска страна дейности и за предоставеното по изключение оперативно позволение от Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “. 

Разрешението се издава след ограничаващи ограничения, наложени върху Руската Федерация поради военния спор в Украйна. България е една от страните, лимитирала въздушното си пространство за съветски самолети. 

От Министерството на превоза уведомяват още, че полетът би трябвало да бъде изпълнен при няколко условия. Едно от тях е идващият полет по правата Москва-София следва да е празен позициониращ. Обратният репатриращ полет би трябвало да транспортира на борда единствено жители и резиденти на Руската Федерация, без противоположен полет или свързващи полети отвън Руската Федерация. Полетът не би трябвало да попада в резервационните системи и за него не може да се продават билети. Всички пасажери, които ще бъдат репатрирани с полета, следва да бъдат разпознати от локалното консулство, прецизират още от транспортното министерство. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР