България разполага със законодателство, което отговаря на съвременните стандарти, посочи

...
България разполага със законодателство, което отговаря на съвременните стандарти, посочи
Коментари Харесай

Цацаров: Финансирането на тероризма не познава граници

" България разполага със законодателство, което дава отговор на актуалните стандарти, уточни основният прокурор Сотир Цацаров при откриването на конференцията " Борба против финансирането на тероризма - от законодателство към процедура.

Форумът се организира в Народното събрание с присъединяване на евродепутати и водачи на парламентарни групи, както и ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева. Приветствия сервираха водачите на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и на ГЕРБ - Цветан Цветанов.

Пред тях Цацаров напомни, че финансирането на тероризма не знае граници, само че и похвали българското законодателство в тази посока. Напомни също, че първоначално е имало сериозна опозиция против законодателните антитерористични ограничения и обвинявания за нарушение на човешките права. Те се чули в това число и от пленарната зала.

" Времето потвърди, че сме на прав път и тези конюнктурни слова от дълго време са забравени, заключи основният прокурор. Той похвали прокурорите и съдиите от спецпрокуратурата и спецсъда, че са придобили значителен на практика опит.

Във форума вземат участие и Натали Гризбек, която оглавява специфичната комисия по въпросите на тероризма в Европарламента.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР