България разполага с всички необходими документи, с каквито разполага всеки

...
България разполага с всички необходими документи, с каквито разполага всеки
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Балкански поток е изцяло български проект, държата ни разполага с всички необходими документи

България разполага с всички нужни документи, с каквито разполага всеки един български план. “Балкански поток " е напълно български план. Проектът е построен след решение на българския парламент, което беше признато с болшинство, без нито един глас “против ". Това съобщи в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " " Теменужка Петкова - някогашен министър на енергетиката и сегашен народен представител от ГЕРБ във връзка обвиняванията от страна на ПП-ДБ, че построявайки " Турски поток ", България е дала мотив на Путин да стартира войната против Украйна.

По думите на Петкова цялата информация, обвързвана с плана " Балкански поток " във връзка с публичната поръчка и на развиването на плана се намира на уеб страницата на “Булгартрансгаз ".

На въпрос къде се намира въпросната Пътна карта депутатът от ГЕРБ отговори: " Не мога да ви кажа. Пътната карта е предоставена от страна на ДАНС по този начин, както следва тя е предоставена преди години там. Това са въпреки всичко преди 7 или 8 години, в случай че не ме лъже паметта. Така че тази Пътна карта е предоставена на Кирил Петков и неговия екип и уповавам се да са я прочели, да са си създали своите заключения. Между другото, резултатите от тази инспекция стоят на уеб страницата на Министерски съвет, мисля, че датата е 2 август 2022 година, и на уеб страницата на “Продължаваме смяната ". Там ще видите какво написа за Пътната карта ", посочи Петкова.

По мотив обвиняванията от страна на ПП-ДБ някогашният енергиен министър акцентира: " Проектът " Балкански поток " пази напълно националните ползи на България. Не са поемани в никакъв случай и никакви задължения към никого, с изключение на към ползата на България. С плана “Балкански поток " ние на процедура успяхме да запазим стратегическото място на Българя на газовата карта на Европа. Колегите от ПП-ДБ просто не схващат защо тъкмо става дума и не умеят да четат документи, по всяка възможност ".

Тя изрази вяра в границите на инициираната комисия да станат ясни всички въпроси, които стоят пред ПП-ДБ: " И веднъж-завинаги да се обясни цялата обстановка, обвързвана с този план, който носи стотици милиони доходи на България годишно ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР