България разбра съперниците си за Европейското първенство по хандбал за

...
България разбра съперниците си за Европейското първенство по хандбал за
Коментари Харесай

България в Група А на Европейското във Варна

България разбра противниците си за Европейското състезание по хандбал за девойки до 19 години (родени през 2000 година и по-късно), на което ще бъдем домакини от 12-и до 21-и юли 2019 година във Варна. Това стана ясно, откакто бе теглен жребия за систематизиране на тимовете по групи на Евро 2019 в централата на Европейската хандбална федерация (EHF) във Виена.

Българските девойки попаднаха в Група А дружно с тимовете на Сърбия, Исландия, Англия и Гърция. В другата Група В отидоха отборите на Полша, Финландия, Украйна, Израел и Босна и Херцеговина.

Преди жребия имаше работна среща, на която участваха ръководителят на организационния комитет от българска страна Росен Добрев и ръководителят на спортните действия в родната централа Теодор Илиев. Те разискаха последните елементи към организацията на Европейското състезание персонално с президента на EHF Михаел Видерер.

Малко по-късно се разбра и жребият за шампионата на Стария континент за девойки до 17 години (родени през 2002 година и по-късно), който ще се организира в Тбилиси (Грузия) от 3-и до 11-и август 2019 година. Там България ще бъде в по-силната на хартия Група А дружно със Сърбия, Украйна, Фарьорски острови и Гърция. В другата Група В попаднаха домакините от Грузия дружно с Литва, Финландия, Швейцария и Латвия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР