България Радев: У нас липсва непримиримостта към ниското качество В

...
България Радев: У нас липсва непримиримостта към ниското качество В
Коментари Харесай

Радев: У нас липсва непримиримостта към ниското качество

България Радев: У нас липсва непримиримостта към ниското качество В България би трябвало да преминем от количествени към качествени измерители на нашия живот, уточни президентът  Надежда Неменски  25 юни 2019, 10:37  Радев: У нас липсва непримиримостта към ниското качество Източник: БГНЕС
ънародниците ни зад граница могат да оказват помощ на страната ни да схване качествени, а не количествени измерители на нашия живот, съобщи президентът Румен Радев.

„ Това, което най-вече ни липсва в България, е непримиримостта към ниското качество. Имаме потребност от друго качество в политическия развой, от други критерии за оценка на работата на политици, на ръководство, друго качество на изборния развой, друго качество на инфраструктура, обучение, здравеопазване”, сподели той, представен от прессекретариата си.

В България би трябвало да преминем от количествени към качествени измерители на нашия живот ,

уточни президентът и даде образец с построяването на инфраструктура в България, където е най-видимо по какъв начин вложените пари не дават отговор на крайния резултат.

„ Това значи няколко неща – неприятно качество на осъществяване на публичните поръчки, некадърност и липса на административен потенциал или корупция, или всичко това дружно. Тези неща би трябвало да нервират от ден на ден и би трябвало да бъдем несклоняем “, съобщи Румен Радев.

По думите му, българите зад граница могат да оказват помощ за процесите в България, като, връщайки се в родината, привнесат у нас професионалните и публичните връзки, както и сполучливите модели от опита си в чужбина. „ Това ще даде подтик за нашите бъдещи успехи”, съобщи Румен Радев.

Държавният глава акцентира, че българите в Швейцария са извънредно добре интегрирани ,

с потвърдени триумфи в областите, в които реализират активността си – банковото дело, науката и образованието, осведомителните технологии, медицината, културата и изкуството.

„ Гордея се с вас и с метода по който представлявате България, тъй като положителното име на България и готовността за вложение в страната ни се дължи значително на вас “, обърна се той към българите. Президентът съобщи още, че уговорките на страната към българските жители в чужбина не изисква само средства, а и точни нормативни решения и ясна визия.

„ Имаме Национална тактика за българските жители и историческите български общности по света, която не е неприятен документ, само че се нуждае от сериозна актуализация “, уточни Румен Радев. Той съобщи, че президентската институция планува да провежда

конгрес с присъединяване на българи зад граница и съответните способени институции, на който да се обсъдят въпросите за сънародниците ни в чужбина .

Президентът Радев е в Женева по отношение на 41-aта сесия на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида. Днес той ще посети Европейската организация за нуклеарни проучвания – ЦЕРН, където ще беседва с българи, които работят в организацията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР