България работи целеустремено по перспективата си да се присъедини към

...
България работи целеустремено по перспективата си да се присъедини към
Коментари Харесай

Домбровскис: България работи усилено по приемането на еврото

България работи целенасочено по вероятността си да се причисли към еврозоната.Това декларира вицепрезидентът на Европейската комисия и комисар по валутата Валдис Домбровскис в изявление за днешия брой на немския вестник “Рейнише пост”.

"Ако се вземат поради предписанията по процедурата и в случай че всичко протече добре, това ще продължи повече от три години ", изясни еврокомисарят. "ЕК ще направи всичко допустимо, с цел да им помогне по този път и да подсигурява, че няма да се стигне до банкет в еврозоната, преди тези страни фактически да са подготвени. Критериите по никакъв метод няма да се смекчават. Напротив – би трябвало да е налице тяхното прецизно съблюдаване ", увери Домбровскис.

"Жан-Клод Юнкер предложи специфичен бюджет за подсилване на еврозоната, само че той е част от общия бюджет на Европейски Съюз. Мисля, че това е по-реалистичен метод, в сравнение с основаването на личен бюджет на еврозоната. Искам да подчертая, че не става дума тези средства да се изразходват непрекъснато в границите на трансферен механизъм. Тези суми би трябвало да се употребяват при съответен случай, примерно краткотрайно да се притъпят стопански шокове, които биха могли да се стоварят върху дадена страна ", сподели още еврокомисарят в изявлението.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР