България псе класира за полуфиналите на турнира по хандбал IHF/EHF

...
България псе класира за полуфиналите на турнира по хандбал IHF/EHF
Коментари Харесай

България е на полуфинал в турнира по хандбал "IHF/EHF Trophy"

България пес класира за полуфиналите на шампионата по хандбал " IHF/EHF Trophy " за мъже в Тбилиси, откакто победи  Андора с 38:21 (16:8) гола. Възпитаниците на Георги Андреев и Чавдар Чернев приключиха с 2 точки от двата си мача в първа група и за място на финала на 18 юни ще срещнат домакините от Грузия, които приключиха на върха във втора.

Българите започнаха добре и поведоха с 5:0 след 10 минути игра. С няколко мощни минути андорците съумяха да понижат до 6:8, само че до края на полувремето " трикьолорите " още веднъж последователно усилиха задатъка си, който стигна до 16:8 на почивката. Малко след началото на втората част преднината на България стана двуцифрена при 19:9, а в средата на полувремето доближи до 27:13, което предреши дуела.

Кристиан Василев, които играе за френския четвъртодивизионен Весул От-Саон, беше най-резултатен за " трикольорите " с 9 гола, а звездата на тима Светлин Димитров от френския първокласен Шартр способства със 7 попадения. Преслав Станчев от Осъм Ловеч и Димитър Грозев от българския клубен отличник Шумен-61 се разписаха по 5 пъти. Унай Рипол вкара 7 гола за Андора.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР