България протестира, премиерът Борисов налива масло в огъня“ с планове

...
България протестира, премиерът Борисов налива масло в огъня“ с планове
Коментари Харесай

Евронюз: България протестира, а Борисов налива масло в огъня |

„ България стачкува, министър председателят Борисов „ налива масло в огъня “ с проекти за смяна на конституцията “. Под такова заглавие е репортажът на Евронюз за последните събития у нас.

Българският министър председател Бойко Борисов “само налива масло в огъня ” с проектите си да прокара противоречиви нови конституционни промени, цитира Евронюз водач на опозицията.

Лидерът на Да, България Христо Иванов споделя пред международната медия, че проектите на премиера за изменение на конституцията към този момент са “стигнали до задънена улица ”, заявявайки, че е малко евентуално да обезпечи 160-те гласа, нужни му в Народното събрание, с цел да прокара окончателните промени.

Публикацията осведоми за насилието по улиците на София на една от най-големите демонстрации от близо 60 дни антиправителствени митинги.

Съобщавайки за изказването от страна на ГЕРБ, че няма да подадат оставка, Евронюз разяснява:

„ Вместо това Борисов прави реорганизация на дясноцентристкото си държавно управление и предлага да промени политическата система на страната посредством конституционни промени в опит да облекчи публичните безредици “.

“Има доста яд ”, цитира думите на Христо Иванов Евронюз във връзка конфликтите на митингите нощес. “Мисля, че в случай че не нещо друго, то събитията от през днешния ден и през вчерашния ден единствено наливат масло в огъня. Мисля, че Борисов по никакъв метод не може да потуши митингите. ”

За десетки ранени публицисти оповестява текстът, сред които е журналистът на свободна процедура Димитър Керанов.

Съюзът на българските публицисти разгласява изказване, осъждащо „ насилието над публицисти “ по време на полицейския отговор, приключва Евронюз, представена от БГНЕС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР