България приема Южна Корея за приоритетен партньор в региона на

...
България приема Южна Корея за приоритетен партньор в региона на
Коментари Харесай

Южна Корея е приоритетен партньор на България в Азия

България приема Южна Корея за предпочитан сътрудник в района на Азия и желае да развива дейни политически и стопански връзки. Нашата първа двустранна среща през днешния ден е отлична опция да обмислим по какъв начин да надградим резултатите от визитата на нашия министър председател Бойко Борисов в Сеул през септември тази година. Това сподели външният министър Екатерина Захариева на среща с сътрудника си от Южна Корея Канг Кьонг-хуа в Мадрид в границите на 14-ата среща на министрите на външните работи на Форума „ Азия-Европа “.

"На фона на динамичния политически разговор сред двете страни през последните години би трябвало да работим за задълбочаване на търговско-икономическите връзки и привличане на южнокорейски вложения в България ", съобщи още външният ни министър.

Република Корея е 11-ата по величина стопанска система в света.

“Много съм радостна да се забележим. Беше чест за нас да приемем премиера Борисов и да подпишем редица документи. Очакваме в този момент съответен интерес към вашата страна да проявят нашите компании, които имаха шанса да се срещнат от първо лице с опциите за вложения в България”, сподели министър Канг Кьонг-хуа.

Захариева поддържа напъните, които Корея поставя за намиране на решение по дипломатически път на проблемите на Корейския полуостров.

Външният ни министър възобнови поканата за посещаване в България на президента Мун Дже-ин, отправена от предходния и от сегашния български президент и доказана от премиера Борисов при визитата му в Сеул. Корейски президент в никакъв случай не е посещавал България. Негова аудиенция би била знакова следващата година, когато означаваме три десетилетия от установяването на дипломатически връзки.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР