България претърпя поражение с 0:3 гейма (12:25, 19:25, 21:25) от

...
България претърпя поражение с 0:3 гейма (12:25, 19:25, 21:25) от
Коментари Харесай

Волейболистките ни с тежко поражение срещу Италия в Лига на нациите

България претърпя проваляне с 0:3 гейма (12:25, 19:25, 21:25) от европейския първенец Италия в мач от Лигата на Нациите по волейбол при дамите. Българският тим съвсем през цялата среща не съумя да откри противопоставяне, въпреки в третия гейм да се държа относително равностойно.

След този мач българските волейболистки са на 14-о място с 3 победи и 9 точки и не престават да се борят за оцеляването си в женския волейболен хайлайф. Италианките са на 3-о място с 9 победи и 26 точки. Утре България играе против Полша в 14-ия кръг.

Италианките превъзхождаха България във всеки един индикатор, макар че началото беше за нашите девойки, което поведоха с 6:3. Елена Пиетрини беше топ-реализатор за Скуадра адзура с 20 точки, в това число решаващата в мача и последната в първия гейм.12 добави Силвия Нуакалор, а с по 9 останала Алесия Дженари и Анна Данези.

Мария Йорданова беше изпълнител номер 1 за българския тим с 9 точки, а Нася Димитрова остана с 8. По 7 вкараха Силвана Чаушева и Мирослава Паскова.

В първата част България държеше равнище до 10:10, след което италианките се възползваха от неприятното посрещане и неточностите при построяването на офанзивите. Във втория гейм българките малко усъвършенстваха началния удар, само че след 12:8, а и след 16:10 след сполучливи офанзиви през центъра на Нуакалор и Пиетрини подсигуряваха и тази част за гостенките.

България сподели изцяло друго лице в третия гейм, в който сподели темперамент и се върна след съществено закъснение от четири точки от 16:12 след серия на Нуакалор. Усилията на Мирослава Паскова, Нася Димитрова и Борислава Съйкова осигуриха съкращаване до 17:18. Но неточности при построяването на офанзивите и началния удар още веднъж дадоха добра серия на италианките и те завоюваха гейма с 25:21.

Състав на България: Лора Китипова, Силвана Чаушева, Мария Йорданова, Мирослава Паскова, Нася Димитрова, Мира Тодорова - Жана Тодорова-либеро (Радостина Маринова, Александра Миланова, Ралица Василева, Петя Баракова, Борислава Съйкова)
 Доминиканската република завоюва трагично против Полша в София
Доминиканската република завоюва трагично против Полша в София

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР