България преживява втора продължителна политическа криза и надеждата, че ще

...
България преживява втора продължителна политическа криза и надеждата, че ще
Коментари Харесай

Костов: Уплашени политици не могат да погледнат ценовия риск в очите и го наричат криза

България претърпява втора продължителна политическа рецесия и вярата, че ще бъде позволена единствено от този нов кабинет, е подложена на подозрение. Това сподели пред БНР Иван Костов, който е министър председател на страната от 1997 до 2001 година

По думите му, когато девалвацията на думите се прави от овластените институции, вместо да се овладее риск, се прави опит да се овладее рецесия и се вършат трагични неточности.
„ Това е повода да се наложи мораториума върху цената на електрическата енергия. Разликата сред ръководство на опасности и преодоляване на рецесиите е фундаментална. Рискът е вероятностна заплаха, която може да бъде предотвратена и управляема. Кризата е случила се заплаха.
Кризата, за разлика от рисковете, е неуправляем развой, тя се овладява - възвръща се управляемостта посредством комплицирани процеси на идентификация на провалите и тяхното обезвреждане, посредством идентификация на рисковете. Кризата се овладява посредством закриване и преструктуриране на цели елементи на системата, посредством стратегическо прегрупиране, отвод от цели, преориентация. От тази позиция у нас можем да приказваме за рецесия в политическата и в институционалната система на страната “, изясни Костов.
Според него опазването на здравето е друга система в рецесия, тъй като не може да спре свръхсмъртността.
Той е на мнение, че регулаторните органи стоят над изпълнителната власт: „ Законодателната власт влезе брутално в пълномощията на тези институции. Пораженията могат да се окажат доста тежки ".

„ Когато политиците са толкоз уплашени, че не могат да погледнат ценовия риск в очите, те го назовават рецесия, с цел да оправдаят личното си изтощение. Така работи системата на пресилване на заплахите. Начин за справяне с рецесия е като концентрираш власт, само че това не е най-хубавият метод, изключително в случай че тази централизация се обърне с противоположен знак “, добави още Костов.

Костов изрази мнение и по тематиката за Република Северна Македония: „ Европа не може да отбрани полезностите, които прокламира, да вземем за пример – мултикултурализма “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР