България преговаря със строителя на Турски поток през страната -

...
България преговаря със строителя на Турски поток през страната -
Коментари Харесай

Започват преговори за ускорен строеж на „Турски поток”

България договаря със строителя на " Турски поток " през страната - " Аркад ", за ускорено създаване на газопровода, заяви пред Българска национална телевизия министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Преди дни тя разгласи, че първите 11 километра ще бъдат издигнати още през октомври. Двете елементи на тръбата, за България и Турция, ще бъдат пуснати в употреба преди края на годината, разгласи Дмитрий Хандога, зам.-началник на отдел " Газпром ", представен от Russia Today. Той добави, че " Газпром " ще е подготвен да доставя и България с газ по тръбата от 1 януари 2020 година Въпроса дали това ще е допустимо Хадога препрати към София. Не е ясно обаче по какъв начин планът ще бъде подготвен до края на годината. Договорът за него бе подписан на 18 септември. Той планува трасе от 474 км да се построи за 615 календарни дни.

По-рано от съветската компания " Газпром " още веднъж оповестиха, че тръбата би трябвало да е подготвена до края на годината. И двете разклонения на газопровода " Турски поток " - за доставки до Турция и за европейските страни през България, ще бъдат пуснати в употреба преди края на тази година, разгласи Дмитрий Хандога, заместник-началник на отдела за външна икономическа активност на " Газпром ", представен от съветския ефирен канал Russia Today. Той добави, че " Газпром " ще е подготвен да доставя и България с газ през тръбата от 1 януари 2020 година, а въпросът дали това ще е допустимо препрати към българските управляващи. " Ще бъдем подготвени да ги доставяме с газ... Ако българите са подготвени да получат газ, надлежно, ще има газ за тях ", съобщи представителят на " Газпром ".

Според специалисти обаче не е ясно по какъв начин " Турски поток " през България ще бъде приключен до края на годината, защото договорът за 1.1 мрд. евро за построяването на тръбата от саудитския консорциум " Аркад " беше подписан на 18 септември и влезе в действие от тази дата. В него е заложено 474-километровото трасе от границата ни с Турция до тази със Сърбия да бъде приключено за 615 календарни дни от датата на сключването на контракта. В рамките на първите 250 дни би трябвало да бъде построена линейна инфраструктура с приблизителна дължина 308 км.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР