България, Полша и Словакия прехвърлят на Украйна 70 военни самолета,

...
България, Полша и Словакия прехвърлят на Украйна 70 военни самолета,
Коментари Харесай

ВМС на Украйна продължава да твърди , че България изпраща изтребители

България, Полша и Словакия трансферират на Украйна 70 военни самолета, които могат да бъдат основани на полски летища, заяви на формалната си страница във фейсбук пресслужбата на Военноморските сили на Украйна.

" 70 самолета за украинската войска! Нашите сътрудници ни дават МиГ-29 и Су-25! При нужда, те ще могат да се базират на полски летища, от които украински водачи ще извършват бойни задания ", споделят от военната пресслужба.

Според известието България трансферира на Украйна 16 изтребителя МиГ-29 и 14 щурмови самолета Су-25, Полша - 28 самолета МиГ-29, Словакия - 12 МиГ-29.

Посоченият брой изтребители съгласно голям брой изявления в български медии е по-голям, в сравнение с страната ни разполага.

Вчера министър председателят Кирил Петков отхвърли слуховете, че страната ни ще изпраща оръжия и муниции на Украйна, както и че наши МИГ-ове ще бъдат предоставени на Киев. “Знаете, че имаме малко летящи самолети и не мислим, че би било рационално да ги пратим. Не можем да даваме на никого такива самолети. Щели сме да пращаме български войски в Украйна. Това са безспорни нелепости. Никой от Европейски Съюз и НАТО не е предложил някой да върви в Украйна”, сподели той.

В Министерството на защитата (МО) не е обсъждан въпрос за даване на бойни самолети на Украйна. Това споделиха за Българска телеграфна агенция от МО, потърсени за коментар. Оттам потвърдиха, че България ще даде военно-логистична помощ.

Върховният представител на Европейския съюз (ЕС) по външната политика и сигурността Жозеп Борел сподели след изключително онлайн съвещание на европейските външни министри на 27 февруари, че Украйна е поискала и ще получи от страни от Европейски Съюз изтребители, каквито украинските военни летци могат да употребяват.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР