България поиска от Северна Македония повече искреност в двустранните отношения.

...
България поиска от Северна Македония повече искреност в двустранните отношения.
Коментари Харесай

България поиска от Северна Македония повече искреност в двустранните отношения

България изиска от Северна Македония повече откровеност в двустранните връзки. Това се случи в миг, когато Словения пое европредседателството, а Берлинският развой - самодейност за интеграцията на Западните Балкани - навърши 7 години.

Министърът на външните работи разгласи, че към момента чака македонската страна да извърши изискванията на София, които Скопие, приело преди 4 години с подписването на Договора за другарство и добросъседство.

Един от най-известните български археолози се подписа под декларация на интелектуалци с апел да не променяме позицията си за Северна Македония и да следваме образеца на твърдата политика на Гърция.

„ Стъпките не би трябвало да бъдат нападателни, само че да се сложи без заобикалки въпросът във връзка с актуалния изказ татари-българи, татари-фашисти, не могат да се оправдават, че това са прочувствени прояви “, съобщи археологът проф. Казимир Попконстантинов.

„ Аз от време на време запитвам и моите сътрудници те биха ли се съгласили на тези квалификации, в случай че това нещо е казано от тяхна прилежаща страна, ние сме дружно в НАТО, само че това също от време на време води до спорни усеща във връзка с това по какъв начин можем да водиме война дружно, когато има такова отношение “, сподели Светлан Стоев, министър на външните работи.

България ще бъде показана на Берлинския развой от премиера Стефан Янев. Преди дни министър председателят на Северна Македония съобщи, че не се усеща отговорен за евроветото на България, нито пък е изменник, каквито обвинявания му насочи опозицията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР