България подпомага Република Северна Македония като финансира безвъзмездно 7 проекта

...
България подпомага Република Северна Македония като финансира безвъзмездно 7 проекта
Коментари Харесай

България подпомага РС Македония с безвъзмездна финансова помощ за над 500 000 лева

България подкрепя Република Северна Македония като финансира безплатно 7 плана на стойност 579 789 лв. по линия на формалната помощ за развиване и филантропична помощ посредством бюджета на Министерство на външните работи.

Споразуменията по първите четири плана на обща стойност 415 480 лв. бяха подписани от посланика ни в Скопие Ангел Ангелов и бенефициентите на 15 декември 2020 г, оповестяват от Министерство на външните работи. Проектите засягат региона на опазването на здравето, развиването на младежта и гражданското общество в Република Северна Македония.

Споразумения бяха подписани със Сдружение за лекуване на деца „ В моя свят " от Скопие за осъществяването на два плана: „ Реконструкция и съоръжение на Първия дневен център за младежи и възрастни с нарушавания в аутистичния набор в Република Северна Македония " на стойност 234 700 лв. и „ Провеждане на лекуване и сензорна терапия на деца с аутизъм, синдром на недостиг на вниманието и хиперактивност (АДХД) и синдром на Аспергер от обществено слаби фамилии 2021 година " на стойност 73 340 лева

Другите два плана, които целят да подкрепят развиването на гражданското общество и младежта, са „ Подкрепа за интернационален продан на Неправителствени организации " на стойност 47 583 лева и „ Създаване на Център за развиване на детско и младежко творчество „ Творителница " на стойност 59 857 лева Тези планове ще бъдат изпълнени надлежно от Сдружение „ Център за модерни проучвания Охрид " и Сдружение на жители - академия за новаторско обучение, кариера, проучване на български език, просвета, обичаи и други интелектуални услуги „ Здравей ". Предстои подписването на още три съглашения.

Подписаните съглашения за планове са в границите на признатото по-рано този месец от Министерския съвет решение за разпределяне на общо 2 560 812 лв. безплатна помощ за финансиране на планове в Република Северна Македония, Република Сърбия, Република Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Косово, Украйна, Молдова, Грузия, Армения. Изборът на плановете, осъществен дружно със страните бенефициенти, е в сходство със дилемите на българската външна политика, измежду които са подсилване европейската вероятност на страните от Западните Балкани, стимулиране на социално-икономическото развиване на страните сътрудници.

България подкрепя Република Северна Македония с безплатна финансова помощ на стойност над 500 000 лв..

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР