България подкрепя политиките на Европейския съюз за по-тясно сътрудничество между

...
България подкрепя политиките на Европейския съюз за по-тясно сътрудничество между
Коментари Харесай

България подкрепя въвеждането на общи европейски дипломи за висше образование

България поддържа политиките на Европейския съюз за по-тясно съдействие сред висшите учебни заведения, увеличение броя на институциите в алиансите към „ Европейските университети “, приемането на юридически статут на алиансите, издаването на обща европейска тапия и по-широко потребление на европейската студентска карта, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Тази позиция утвърди държавното управление преди постоянното съвещание на Съвета по обучение, юноша, просвета и спорт на Европейски Съюз, което ще се организира на 4 и 5 април 2022 година в Люксембург.

В региона на учебното обучение страната ни е за подсилване на подвижността на учители и обучители при тяхното в началото и продължаващо образование. Според България транснационалната подвижност в европейското просветително пространство е фактор за развиването на необятен набор от компетентности измежду педагозите.

Нашата страна ще утвърди също по-голямата подвижност на младите доброволци в Европейски Съюз и по-активното им включване в опазването на околната среда. България е за усилване на междукултурния продан посредством подвижност на хората на изкуството и работещите в областта на културата. Това ще е потребно за поощряване на езиковото разнообразие в Съюза, като се регистрират спецификите и на по-малко публикуваните езици, измежду които попада и българският. Страната ни приема и заключенията за ролята на спорта и физическата интензивност за реализиране на световните цели на Организация на обединените нации за стабилно развиване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР