България подкрепя европейската перспектива на Република Северна Македония, но настоява

...
България подкрепя европейската перспектива на Република Северна Македония, но настоява
Коментари Харесай

Росен Желязков: България подкрепя РСМ по пътя ѝ в ЕС при ясно условие

България поддържа европейската вероятност на Република Северна Македония, само че упорства да българите да бъдат вписани в Конституцията наедно с останалите нации.

Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков по време на среща с македонския си сътрудник Талат Джафери в Скопие.

Позицията на България по развиването на двустранните връзки с РСМ е поредна и основана на споделените полезности в Европейски Съюз, означи Желязков. Той акцентира, че България няма нови условия, излизащи отвън рамките на основания механизъм, одобрен от всички страни членки на Европейски Съюз и от Скопие. Желязков посочи, че разговорът сред двете законодателни институции е на високо равнище и добави, че подхожда с схващане към особения заряд на дебата по конституционните промени в Северна Македония.

Председателят на българския парламент съобщи, че страната ни чака резултатни дейности за превенция и битка с езика на омразата и закононарушенията от ненавист. За нас е доста значимо да имаме ефикасни дейности и гаранции за спазването на човешките права на българската общественост, акцентира Росен Желязков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР