България по никакъв начин и българската държава не бива да

...
България по никакъв начин и българската държава не бива да
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: България не бива да е съпричастна към войни с какъвто и да е противник

„ България по никакъв метод и българската страна не трябва да бъде съпричастна към воденето на каквито и да е войни, с какъвто и да е съперник . “ Това съобщи пред БНР ръководителят на парламентарната комисия по защита Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия за България. Комисията ще заседава по обед поради напрежението сред НАТО и Русия. Зафиров счита, че до такива тежки решения няма да се стигне и ще бъде открито политическо решение на спора.
„ Продължавам да настоявам, че в огромна степен изкуствено се нагнетява напрежение в страната и то в някаква степен има и други цели . Нищо трагично не се е случило в такива мащаби, че да оправдава това масирано говорене “, разяснява Атанас Зафиров в предаването „ Преди всички “. 

Той уточни, че това се случва в подтекста на договарянията със Северна Македония и взаимното съвещание на двете държавни управления в София, следва и приемането на държавния бюджет за тази година.

„ Нормално е сили, които нямат интерес от устойчиво ръководство, от резистентност в страната да употребяват всеки мотив за всяване на боязън и напрежение в българското общество , което така и така е задоволително уплашено. Няма потребност от в допълнение такова плашене. Най-гласовити в тази ситуация са представителите на българската съпротива. “

Атанас Зафиров посочи, че несъмнено има ескалация на напрежението сред Русия и Украйна, само че не престават и диалозите сред Москва и Вашингтон.

„ И аз мисля и съм уверен, че ще бъде открито спокойно решение на обстановката . “

Зафиров уточни, че в една изменена световна среда сме очевидци на превъоръжаване на нашите съседи, от което ние „ очевидно изоставаме “ и би трябвало като общество да дадем отговор за бъдещето на българските въоръжени сили и бранш Сигурност, тъй като тематиката дълги години е била редовно неглижирана.

Самолетите, които се чакат от Нидерландия и Испания, ще извършват задания по защита на българското въздушно пространство и на югоизточния съюзнически фланг, посочи Атанас Зафиров. По думите му тази интервенция е рутинна и не трябва да основава чувство за извънредност .

Тези самолети няма да вземат участие в някакви бойни дейности . Те са детайл от тази задача, която има кротичък темперамент. Въпреки че ще бъдат въоръжени, те ще бъдат под съюзно командване, само че според решението на Народното събрание те ще могат да употребяват своето въоръжение единствено след българско позволение. “

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР