България отстоява совите позиции относно присъединяването на Северна Македония към

...
България отстоява совите позиции относно присъединяването на Северна Македония към
Коментари Харесай

Радев се похвали от Брюксел: Говорил съм с всички европейски лидери за Северна Македония, темата за разширяването отпада от дневния ред

България отстоява совите позиции по отношение на присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз. Това съобщи президентът Румен в Брюксел,предаде Нова телевизия.

„ Повечето от нашите сътрудници схващат същността на казуса. Той надвишава надалеч визията за исторически спор сред две прилежащи страни. Това е проблем, който надълбоко визира фундамента на самия Европейски Съюз и полезностите и правилата, които изповядваме – човешките права и неналичието на дискриминация”, сподели той.

„ Досега на всички Съвети, от май до момента, аз съм приказвал с всички европейски водачи и водачи на европейски институции по тази тематика. Искам да им благодаря, тъй като за повторно тази година тематиката за разширението отпада от дневния ред. Нашите сътрудници най-накрая схванаха къде е същинският проблем”, уточни Радев.

По думите му България ще продължи да отстоява освен историята и културата, само че и спазването на правата на македонските българи.

„ Те би трябвало да получат ясни гаранции. Процесът не се води от периоди, а от резултати. Срокове не даваме, чакаме резултат. Всякакви опити да бъде оказван напън върху България са контрапродуктивни. Те водят до закъснение на процеса”, разяснява президентът.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР