България отстъпи в здрава битка на олимпийския шампион КитайЖенският национален

...
България отстъпи в здрава битка на олимпийския шампион КитайЖенският национален
Коментари Харесай

България отстъпи в здрава битка на олимпийския шампион Китай

България отстъпи в здрава борба на олимпийския първенец Китай
Женският народен тим изигра един от най-силните си мачове на Световното състезание по волейбол в Япония. "Лъвиците" се показаха извънредно мощно против един от любимците на шампионата Китай. Нашите девойки завоюваха първия гейм и бяха покрай триумф във втория, само че позволиха поврат и след здрава борба траяла час и 55 минути отстъпиха с 1-3 (25-22, 22-25, 14-25, 17-25), оповестява формалният уебсайт на БФВ.

Волейболистките ни започнаха чудесно дуела и взеха ранен 5-точков задатък при 13-8. Олимпийските шампионки пробваха да се приближат в резултата, само че в края на откриващия гейм нашите девойки избавиха няколко феноменални топки в отбрана и след единична обсада на Лора Китипова завършиха частта с 25-22.

Във втория гейм Китай поведе с 3 точки при второто техническо спиране (13-16), само че състезателките водени от селекционера Иван Петков съумяха да създадат поврат и да поведат с 19-18. В идващите минути Гергана Димитрова беше безупречна в офанзива. След офанзива в навън на азиатките, отборът ни поведе с 23-22, само че треньорът на двукратните международни шампионки Ланг Пинг апелира решението на съдиите. Видео повторението сподели допиране на блокадата и точка за олимпийските шампионки, които малко по-късно изравниха резултата в геймовете след 22-25 в тяхна изгода.

Развитието на тази част се оказа решаваща за изхода на мача. В идващия гейм Китай се наложи с 14-25. В четвъртата част "Лъвиците" стабилизираха представянето си, само че азиатките още веднъж съумяха да натрупат преднина и да реализират своята 4-а победа на шампионата след 17-25.

Загубата е трета за отбора ни в Група B на шампионата, само че макар нея съставът ни резервира отлични шансове за продължение в идната фаза. Класирането за втория кръг на шампионата минава през наложителен триумф над Канада в последния мач от този поток. Срещата е в четвъртък, 4-и октомври, от 7:40 часа българско време. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР