България отново ще бъде домакин на голямо състезание по джудо

...
България отново ще бъде домакин на голямо състезание по джудо
Коментари Харесай

България отново ще бъде домакин на голямо състезание по джудо

България още веднъж ще бъде хазаин на огромно съревнование по джудо през 2024 година. Самоков ще одобри Европейското състезание за кадети, оповестиха от Българската федерация по джудо.

Схватките ще бъдат през месец май. България се пребори за шампионата в конкуренцията на други 11 страни.

" Опитваме се да гледаме в бъдеще ", сподели президентът на централата Румен Стоилов. " Имаме доста млад тим, който още занапред би трябвало да натрупа опит и самочувствие, с цел да може за идната Олимпиада да претендира за квоти и присъединяване на Игрите в Лос Аджелис през 2028 година ", добави той.

За последно България бе хазаин на сходен конгрес през 2015-а в София.

През месец февруари столицата ще посрещне европейската открита Купа за мъже и дами, подготовка за Олимпийските игри. Схватките ще бъдат на 11 и 12 февруари в " Арена Асикс ".

Новият сезон в джудото ще стартира незабавно след новогодишните празници с лагер в Австрия (9-17 януари). Участие ще вземат 13 състезатели - Ивайло Иванов, Янислав Герчев, Марк Христов, Борис Георгиев, Георги Граматиков, Денислав Иванов, Ивайло Димитров, Иван Симеонов, Димитър Господинов, Ивелина Илиева, Габриела Димирова, Лидия Брънчева, Алекса Георгиева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР