България отново е индустриална държава, както е била преди 1944

...
България отново е индустриална държава, както е била преди 1944
Коментари Харесай

Борисов пред бизнеса: Приемането на еврото е правилно и добро за държавата

България още веднъж е индустриална страна, както е била преди 1944 година Това са усещанията на премиера Бойко Борисов от обиколката му по заводите в страната. В приветствието си по време на Годишния бал на КРИБ Борисов съобщи, че видял "завод до цех " и това носело огромен БВП. Министър-председателят, под чийто патронаж се организира събитието, разкритикува Българска социалистическа партия за предложенията им за промени в данъчната политика.

"Комунистите най-вече обичат непознатите пари. Само ние се съпротивляваме против думата гратис. Популизмът стигна до там, че демократичната дясна партия Движение за права и свободи заприказва за безвъзмездни неща. Безплатни неща няма. Безплатното за едни е по-високи налози за други ", съобщи Борисов, критикувайки опозицията за препоръчаното понижение на Данък добавена стойност за самун и медикаменти. Той се зарече, че до дъно ГЕРБ няма да одобряват промени в налозите.

Бойко Борисов заяви, че страната ни е "на финала " за "чакалнята на еврозоната " - предварителния валутнообменен механизъм ERM II. Според него това е добре, тъй като ще спре "лошите заеми " и ще докара до бистрота: "Който не желае, остава на втора скорост в Европа. Големите стопански системи ни споделят, че общата валута е това, което ни държи единни ". По думите му приемането на еврото е вярно и положително за страната.

Борисов се похвали, че сега "приходните организации работят на макс ", а при Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи бюджетът постоянно бил на недостиг. "Защо като те ръководят не създадат промени и не махнат налозите? И тогава харчеха повече, в сравнение с изкарваха. Сега като видяха, че данъчни, митници, полиция и прокуратура работят добре и пълнят бюджета... Ние няма да идваме на всеки две години да им оправяме финансите ", продължиха рецензиите му към политическите съперници на ГЕРБ.

Лидерът на ръководещата партия акцентира, че единственият метод за увеличение на приходите е "тази непоклатимост да продължи ", отхвърляйки апелите на опозицията за предварителни избори. В края на речта си Борисов прикани представителите на КРИБ да са дейни, в случай че желаят завършването на "Хемус " и други значими обекти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР