България отхвърли обвиненията на сръбски официален представител, че се меси

...
България отхвърли обвиненията на сръбски официален представител, че се меси
Коментари Харесай

Кабинетът отрича българската следа в сръбския шпионски скандал

България отхвърли обвиняванията на сръбски формален представител, че се меси във вътрешните работи на Белград. Председателят на сръбската парламентарна комисия за Косово и Метохия Милован Дрецун съобщи по държавната телевизия, че България стои зад последния скандал, в който съветски разузнавач дава пари на върховен сръбски служител.

Военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов отхвърли твърденита, че има българска диря в шпионския скандал в Сърбия.  " Тези неща не дават отговор на истината. Това, че Сърбия има проблеми, те са видни, не значи, че България би трябвало да бъде изкупителна жертва и да бъде патица за похищение на вниманието от вътрешните проблеми в Сърбия. Такива неща, за които приказва сръбския народен представител - няма ", отсече Каракачанов. Така той засяга и обвиняванията на Дрецун, че “България взе участие в шпионския център в Скопие дружно с Хърватия ”.
" Нека не трансферират от болната на хубавичко глава. България постоянно е подкрепяла и подпомагала Сърбия. Учудени сме от тези твърдения  и изрично ги отхвърляме ” ", съобщи и външната министърка Екатерина Захариева. „ В никакъв случай тези нелепи обвинявания не дават отговор на положителния дух и другарство, което има сред двете страни ”, добави още Захариева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР