България отбелязва 144 години от Освобождението. Хиляди се стекоха на

...
България отбелязва 144 години от Освобождението. Хиляди се стекоха на
Коментари Харесай

Напрежение, освирквания и снежни топки по Петков на Шипка


България отбелязва 144 години от Освобождението. Хиляди се стекоха на Шипка, с цел да отдадат респект на героите, починали за свободата. Честванията обаче не минаха без напрежение.

Десетки освиркаха премиера Кирил Петков и ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

Събрали се пред паметника поддръжници на партия " Възраждане " и хора, определили се като " русофили ", скандираха " Оставка ", " Предатели " и " НАТО вън ".

В началото на словото на премиера един от охранителите съумя да отклони летяща снежна топка.
Снимка: Ладислав Цветков


„ Стига сме се делили на разнообразни групи, време е България да каже: България е единна, всички сме българи и всички почитаме националния празник на България. Честит празник, българи “, съобщи в словото си министър председателят Кирил Петков.

Нова снежна топка съумя да уцели премиера, до момента в който той се оттегляше към мястото си. Петков подвигна ръце към представилите се като деятели на „ Възраждане “, които го освиркваха, само че се спря пред публицистите.

„ Показахме на българските жители през днешния ден, че макар че тук има няколко стотин индивида, които са цялостни с ненавист, нас не ни е боязън. Независимо какви застрашителни думи се опитваха да кажат, аз се качих по тези стълби и си сервирах венеца и по този начин ще продължим да вършим оттук насетне “, добави Кирил Петков.

Според Петков хората, които са се били под върха, не са дали живота си, с цел да има ненавист сред нас.

Служителите на Националната работа за защита предпазваха с телата си и ръководителя на Народното събрание, който пръв държа слово.

След честването от „ Възраждане “ отхвърлиха като безпочвени обвиняванията, че са освирквали премиера и шефа на Народното събрание. В позиция до медиите хората на Костадинов пишат, че " измежду тях няма членове с двойно поданство или жители на непознати страни ".

Официални празнувания, с изключение на на връх Шипка, имаше пред паметника на Незнайния боец и в цялата страна.

От рано сутринта хиляди потеглиха към връх Шипка в студа, само че с топли усеща. За да почетат Националния празник, там бяха и бесарабските българи от Украйна Владислав и Владислава.

" Знаем, че на Трети март България беше освободена, опасявам се за родителите ми и за всички хора на Украйна, тъй като там има война и всички страдат. Ако сме от Украйна, това нищо не трансформира. Украйна и България са моите страни, обичам ги “, сподели Владислав.

А до момента в който чакат началото на тържествата, някои извиха и хора.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР