България отбеляза няколко успехи на Зимните олимпийски игри за младежи,

...
България отбеляза няколко успехи на Зимните олимпийски игри за младежи,
Коментари Харесай

Българи постигнаха успехи на Зимните олимпийски игри за младежи

България означи няколко триумфи на Зимните олимпийски игри за младежи, които бяха открити в Южна Корея в петък. Макар и към момента без орден представители на страната съумяха да завършат в топ 10 в разнообразни дисциплини.

16-годишният Георги Джоргов остана на косъм от медалите в биатлона и приключи на 4-о място в самостоятелната дисциплинираност. Той финишира единствено на 40 стотни разлика от отличените.

В същата дисциплинираност имаше и други български състезатели - Веселин Белчински (32-о място) и Николай Николов (46-о).

При девойките на първо време се класира Рая Аджамова, която приключи на 19-о място в биатлона. Златният орден отиде при Илона Плехасова от Чехия.

В бордъркроса (състезание по сноуборд - б.а.) 17-годишната Андреа Коцинова приключи на осма позиция. Българката се класира за полуфиналите и участваше в така наречен дребен край за класирането сред 4 и 8-о място.

При момчетата Иван Иванов събра 14 т. в квалификациите и две точки не му доближиха да откри място измежду полуфиналистите.

Зимните олимпийски игри за младежи ще продължат до 1 февруари, като България има състезатели в общо шест дисциплини, в това число биатлон, ски тичане, втурване с шейни, сноуборд и кънки тичане.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР