България остава един от най-силните поддръжници на процеса на разширяване

...
България остава един от най-силните поддръжници на процеса на разширяване
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Омразата на македонците към нас трябва да спре

България остава един от най-силните поддръжници на процеса на разширение на Европейския съюз, в това число с Република Северна Македония. Това увери вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на в изявление за немския народен всекидневник "Ди Велт ".

,,Оставаме един от най-силните поддръжници на процеса на разширение на Европейския съюз, в това число с Република Северна Македония. Но желаеме в действителност градивни и съществени полемики сред нас. Трябва да създадем равносметка къде сме. Омразата би трябвало да спре. Между 1-ви септември и 20-и ноември сме преброили 14 699 отрицателни изявления за България в македонските медии и единствено четири неутрални. В България, въпреки това, имаше 450 позитивни известия за Северна Македония в медиите през същия период'', акцентира първият посланик на София, представен от "Фокус ".

Това демонстрира липса на плурализъм. Те бяха и много брутални към мен, когато се осмелих да изразя неналичието си на схващане, когато честваха 40-годишнината от гибелта на един от най-мрачните диктатори – Тито, който е умъртвил до 1,7 милиона души в някогашна Югославия за по-малко от 10 години. И към момента го почитат. Кметът на Скопие е партиен другар на Заев. След това към този момент не бях толкоз известна там. Но това е все едно кметът на Берлин да предложи да се празнува гибелта на Хитлер, направи съпоставяне Захариева.

,,Нека се опитаме да успокоим страстите... Нека се съсредоточим върху рамката за договаряния и да работим по двустранен протокол за допълнение на контракта. Надявам се, че когато страстите от двете страни се успокоят, ще имаме по-конструктивни дискусии'', акцентира Захариева.

По мотив дали договарянията въпреки всичко ще бъдат стартирани в границите на немското председателство на Европейски Съюз, което завършва в края на годината, Захариева отговори: Ще изтъквам френския президент: качеството е по-важно от скоростта на процеса. Ще отнеме толкоз време, колкото е належащо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР