България осъжда безмилостните атаки на Хамас“ и подкрепя Израел в

...
България осъжда безмилостните атаки на Хамас“ и подкрепя Израел в
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: България осъжда безмилостните атаки на „Хамас“ и подкрепя Израел

България осъжда безмилостните офанзиви на „ Хамас “ и поддържа Израел в решимостта да отбрани своето право на спокойно битие, да продължи да поддържа полезностите на свободата, законността, демокрацията и мира. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев по време на срещата му с  изключителния и пълномощен дипломат на Държавата Израел у нас Йосеф Леви Сфари. Това заяви пресцентърът на Министерството на защита. По време на срещата двамата разискаха двустранното съдействие.

 

Тагарев акцентира правото на Израел да се пази според интернационалния правов ред. Министърът означи българската позиция, осъждаща терористичното нахлуване против Израел, отразена в декларацията, призната от Народното събрание на 13 октомври 2023 година В нея се приканва интернационалната общественост да бъде солидарна с Израел и да поддържа напъните на страната да отбрани живота и сигурността на своите жители.

 

Йосеф Леви Сфари изрази признателност към Тагарев за поддръжката и съпричастността към народа на Израел. По време на диалозите бяха разисквани възходящите закани за сигурността на страните от Европейския съюз по отношение на заплахата от тероризъм.

 

На срещата участваха заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Цанко Стойков, началникът на отдел „ Двустранно и районно съдействие “ Даниела Григорова и заместник-ръководителят на задачата на Израел в България Наама Леви.

 

Израел е провел тази нощ " ориентирани интервенции " в северната част на линията Газа, в които са взели участие танкове, съобщи израелската войска.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР