Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката,

...
Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката,
Коментари Харесай

Зам.-министърът на образованието: Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката

" Техническата неточност от първата матура няма да повлияе на оценката ", съобщи зам.-министърът на образованието Емилия Лазарова пред Българска национална телевизия.

 

" Категорично не. Всички знаем какъв брой значими са държавните зрелостни изпити за зрелостниците. Категорично няма да повлияе. Няма да бъдат ощетени, дано бъдат спокойни ", прикани тя.

Тя беше безапелационна, че и " теч " от министерството на образованието няма по какъв начин да има. Взети са ограничения за сигурност, уточни тя.

 

" Не ми се желае да имам вяра, че има толкоз доста възпитаници, които разчитат на този вид ", добави тя.

 

" Традиционно най-предпочитаните предмети е британският език. И тази година учениците, които са декларирали полагане на втора матура по британски език профилирана подготовка са 12 00 души. Следват география - 2200 души. По биология искащите са към 2000. Следвани от философия, история и математика ", съобщи Емилия Лазарова - зам.-министър на образованието.

 

Зам.-министърът на образованието уточни, че 37 изпита ще положат общо на втора матура всички зрелостници. Продължителността на матурата, както и при първата, е 4 часа. Резултатите от матурата би трябвало да излязат до 7 юни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР