България официално е на страната на Тристранния пакт (Германия, Италия

...
България официално е на страната на Тристранния пакт (Германия, Италия
Коментари Харесай

Позор или доблест: Борис III устоя на Хитлер през август 43-а, ще устоим ли на Путин сега



България публично е на страната на Тристранния пакт (Германия, Италия и Япония), само че продължава да поддържа контакти с Англия и Съединени американски щати, както и със Съюз на съветските социалистически републики. Стремежът на цар Борис III е да не изпрати нито един български боец на фронта.

Фюрерът настоял България да се причисли намерено във войната против Русия. Борис обаче някак съумял да се измъкне. Той бил наясно, че Англия и Съединени американски щати подкрепят огромно Сталин с всичко належащо и напълно скоро ходът на войната ще се обърне против нацистите. Стефан Груев разказва в „ Корона от тръни “, че сред Хитлер и българския цар избухнал яростен спор.

След това Борис III си потегля. Пристига в България, след няколко дни се почувствал зле и на 28 август 1943 година умира.

Според някои теории българският държавен глава е бил токсичен от тайните служби на Вермахта поради отхвърли България да се включи във войната.

79 години по-късно някои неща се повтарят по много чудноват и недъгав метод. Жертвата на фашистка експанзия и победител във Втората международна война Русия води война против самостоятелна Украйна. В хода на тези събития Москва стопира подаването на газ към България, макар изплатените от София по контракта суми. „ Газпром “ обаче желае към този момент не долари, както е по контракт, а рубли. И врътва кранчето. Нарича се нарушаване на договорните връзки от едната страна – Русия. Казано по различен метод: рекет и шантаж. Правителството на Кирил Петков отхвърли да се поддаде на съветския напън. Дори се зае да обезпечи различни източници, с цел да скъса със зависимостите от „ Газпром “. С неточности, наивности - няма значение, крачката беше направена.

В Кремъл обаче освен не са съгласни, само че имат свои проекти какво би трябвало да се случи. Руските секрети служби стартират огромна акция за събаряне на кабинета „ Петков “. Подкрепен от български партии, политици, хора в службите и медии проектът съумява.

Тогава в ход е пусната офанзивата за връщане на България в мечата (буквално) прегръдка на Кремъл. Мишената е добре определена, с цел да се нанесе удар по едно и също време и по НАТО, и по Европейски Съюз.

Точно в този миг на сцената излиза трупата на Гълъб Донев, наречена 4-о Служебното държавно управление на президента Румен Радев. Стартът е даден с изложение на страховити катаклизми, които чакат българите в идващите месеци. Такова завещание е оставила четворната коалиция, която преди финала бе към този момент тройна, заради отдръпването на Има Такъв Народ.

Самият държавен глава съобщи, представяйки служебния кабинет, че страната е затънала в тежки рецесии и ни чакат сложни времена.

Предан на своя патрон министър председателят Гълъб Донев още на идващия ден оповести: „ Положението в енергетиката постанова основаване на спешен щаб “.

И подобен бе основан. Щял да работи непрекъснато, с цел да извади страната и народа безусловно от пъкъла.

Всички тези планове и дейности са щедро поливани с глазурата " съветски газ ". Направо трето освобождение; дали към този момент не е поръчан монумент на Путин до животоспасяваща газова тръба някъде сред " Дондеков " 1 и 2...

През юли делегация, водена от нигерийския принц Стенли Икпонмуонба бе в София. На страната ни е препоръчан газ в количество към 1,4 млрд куб. м. годишно. С опция количеството да се усили, а договорът да стане дълготраен. На цена три пъти по-ниска от доставните в този момент, в това число и на съветския газ. Никой от служебния кабинет не загатва за този вид, а в основания по неотложност спешен щаб даже не е упомената и дума. Което е цялостен парадокс.

Същото важи и за други три предложения, в това число от големи американски компании. Изчислят се какви ли не оправдания и „ причини “, които съзнателно бавят решаването на казуса.

Мълчи се също за вид огромните консуматори в индустрията на газ, сами да договарят нужните им количества. В момента на българския пазар това може да стане посредством най-малко 10 компании, някои от които по-големи от „ Булгаргаз “. Бизнесменът Сашо Дончев към този момент е обезпечил за своя бизнес към 1,4 млрд куб. метра газ от Съединени американски щати. За интервал от 10 години! Могат и други да постъпят по този начин, а не да чакат страната да се погрижи за тях, а през това време те да ронят крокодилски сълзи по малките екрани, по какъв начин без съветски газ щели да банкрутират. Като са некадърни да се оправят – ще банкрутират. Такива са пазарните закони.

С цялостна мощ продължава и непрекъснатите облъчвания на популацията, че го чака страховита зима, без топло и ток, спряна индустрия, затворени детски градини, учебни заведения и лечебни заведения. Невероятно е, че това се прави от политици на най-високо равнище. Не знам с какво ги държат: зависимости, компромати, подкупи, комисионни или с нещо друго, само че чувството за изменничество се просмуква от ден на ден в обществото.

Историята се повтаря по някакъв чудноват и недъгав метод. Борис III е бил притискан от агресора Хитлер да застане до него. Днес агресор е Русия, която атакува самостоятелна Украйна и ни притиска посредством газа да застанем в нейния тим. Борис III устоял и платил с живота си в името на нацията. А в този момент? Имаме ли сега водеща фигура в страната, която да се изправи против Путин, в отбрана на българската страна и народ? Риторичен въпрос…

Лицемерието на годината се назовава " националните ползи ". Дали в действителност политическия хайлайф, от който изпитваме бездънен позор, и който ни залива с облъчва с факсимиле от заран до вечер, има вяра, че някой му има вяра?

Страхувам се, че шепа мерзавци, ще докарат нещата до такава степен, да преминем границата на мирните митингите, от което до момента успявахме да се опазим. А може би не е трябвало.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР