България обича всички еднакво“, Любовта е по-силна“ – част от

...
България обича всички еднакво“, Любовта е по-силна“ – част от
Коментари Харесай

Пловдив срещу омразата... отново!

„ България обича всички еднообразно “ , „ Любовта е по-силна “ – част от тези послания, изписани върху стикери, се появиха на разнообразни места освен в Пловдив, само че в и Бургас, в отговор на хомофобски прояви, ориентирани против ЛГТБИ общността. „ Хомофобските стикери, с които бе облепен града бяха много крепко залепени и надлежно сложни за махане и на няколко индивида ни хрумна като концепция да ги заличим по положителен метод, а точно като върху тях залепим стикери с обръщение за приемане на ЛГБТИ хората “, ни споделя Васил Василев, който от няколко години е ЛГТБИ деятел и е един от уредниците на шествието срещу хомофобията " Пловдив против омразата ", което се организира на 10 октомври 2020 след нападенията над деца в Цар Симеоновата градина.

Едновременно с това обаче Васил подава тъжба в полицията. „ Смятам за изцяло неприемливо в страна, член на Европейския съюз, чиито полезности са тъждество и инклузивност, да се позволяват пропагандни материали, дискриминиращи цели обществени групи. Както знаете, Пловдив бе Европейска столица на културата през 2019, само че доста пъти към този момент потвърждава, че не заслужава сходна купа. Напоследък дискриминационните материали под формата на стикери се бяха умножили много, като се показваха все нови и нови, като някои от тях непосредствено подклаждаха принуждение. На някои от тях бе изписано логото на БНС /Български народен съюз – българска неонацистка организация/ дружно с линк към уеб страницата им “, споделя той и на 29 декември пуска тъжба в Окръжна прокуратура, като след това казусът е трансфериран в 4-то РПУ, където го викат на разпит на 18 януари.

„ Трябваше още веднъж документално да обясня кое ме тормози в материалите и за какво ги считам за неприемливи, че и противозаконни, базирайки се и на българското законодателство. В момента очаквам развръзка по въпроса. Искрено се надявам БНС да бъдат глобени за дадените материали. “



През есента ви разказахме по какъв начин след хомофобската акция (видимо малолетни младежи, носещи табела „ Различни, само че равни “ с нарисувана свастика от горната страна нападнаха група девойки с удари и ги замерваха с яйца единствено тъй като са с друга полова ориентация) в Пловдив беше проведено протестно шествие под надпис „ Пловдив против омразата “. То беше ориентирано против насилието по отношение на другите в следващ опит да се потуши насаждането на напрежение от страна на хомофобските групи. Опит, който още веднъж се оказа несполучлив, тъй като шествието беше обградено от антипротестъри и сексистки лозунги.

„ Пловдив от край време е централно място за събития на неонацисти. Ето да вземем за пример ден преди така наречен Луковмарш (шествие във прослава на профашисткия български военачалник Христо Луков), неонацистки организации организират интернационалната си среща тъкмо в Пловдив. Причините за избора на града са многото локални неонацистки групи и футболни ултраси. Една от идеологиите на нацизма е омразата към другия, било то по цвят на кожата, народност или полова ориентировка. Тези хора считат другите за непотребни, малоценни, за хора, които би трябвало да бъдат отстранени от " здравото хетеропатриархално арийско общество ". Когато доста хора с сходни убеждения се съберат, резултатът в никакъв случай не е в интерес на равенството и мира “, споделя Васил, който ни издава, че тази година още веднъж ще има шествие в поддръжка на ЛГТБИ общността в града под тепетата. Само че този път той не желае да бъде с отрицателна конотация „ срещу омразата “, а посланието да бъде „ ЗА любовта “.

 
Иван от Кьолн, за който политиката е ария

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР