България няма законова регламентация относно практикуването на нудизма. Това заяви

...
България няма законова регламентация относно практикуването на нудизма. Това заяви
Коментари Харесай

Ангелкова: Няма закон за нудизма


България няма законова наредба по отношение на практикуването на нудизма. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на днешния парламентарен надзор.

Ангелкова отговори на въпрос по отношение на публично неодобрение от закриване на плаж „ Делфин “.

„ Няма експлицитна възбрана, подкрепена със наказания, няма експлицитен ред по отношение на метода на прилагане на морските плажове от посетителите във връзка с техния външен тип. Единственият законов правилник, който може да бъде прибавен в този случай, е признатата разпоредба от съответната община “, уточни Николина Ангелкова.

Министерство на туризма не би могло да заеме страна по цитирания проблем сред наемател на плаж и плажуващи жители, доколкото не съществува експлицитен правилник, посочи тя. Като в същото време се оказва цялостно подпомагане за разговор сред двете страни. Ангелкова акцентира, че процедурата по отдаване чартърен на морския плаж „ Делфин “ е извършена без регистрирани нарушавания и по отношение на правилата на прозрачността, а оповестените документи не са обжалвани в законоустановения 14-дневен законов период пред Върховен административен съд.

„ Няма учредения за изказвания, както по отношение на осъществени нарушавания по време на организирането и провеждането на търга, по този начин и във връзка следващо подписване на контракт за наем. Съгласно настоящата нормативна уредба с контракта за наем на морски плаж всеки негов клиент има право да употребява 50 на 100 от дейната му повърхност за свободно и гратис плажуване. Наемателят е длъжен да сложи указателна табела с обозначения на зоните за дейна плажна повърхност и за свободно разполагане на плажни такъми от страна на посетителите “, изясни още Ангелкова, представена от БГНЕС.

От друга страна тя отговори и на въпрос по отношение на финансовите резултати на „ Слънчев бряг “ АД и визия за развиването му.

" Основните доходи, които е осъществило сдружението през 2016 година, са доходи от предоставени услуги, продажби на ел. сила, промишлена вода и дълготрайни акцизи. Приходите от предоставени услуги се състоят от наемни права за достъп, прилагане на транспортната инфраструктура от трети лица, търговци и други Техният общ размер, осъществен през 2016 година, е 1,224 млн. лева За същия интервал на 2015 година е осъществените доходи са 1,177 млн. лева Към 31 декември 2016 година този тип доходи са се нараснали с 47 000 лева ", съобщи Ангелкова. Само за 2016г. „ Слънчев бряг “ АД е изплатило средства в размер на 300 000 лева без Данък добавена стойност за командировани полицейски чиновници на територията на комплекс „ Слънчев бряг “.
„ През отчетната 2016 година „ Слънчев бряг “ АД е осъществило позитивен финансов резултат поради регистрираните разноски за амортизации, който възлиза в размер на 301 000 лева Финансовата загуба е в размер на 993 000 лева и е резултат на запазилия се доста висок размер на разноските за амортизации, които произтичат от огромния размер на наличните активи, благосъстоятелност на сдружението. Така „ Слънчев бряг “ АД разполага с водопроводни и канализационни уреди с отчетна стойност близо за 40 млн. лева Разходите за обезценка на тези уреди възлизат на 360 000 лева на годишна база “, сподели още министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР