България няма да участва в маневрите на НАТО Посейдон 21,

...
България няма да участва в маневрите на НАТО Посейдон 21,
Коментари Харесай

Заради COVID България отпада от маневри на НАТО в Черно море

България няма да взе участие в маневрите на НАТО " Посейдон 21 ", почнали в Черно море, защото на два кораба от военноморския флот на страната са открити случаи на COVID-19, оповестява ТАСС, представена от БГнес.  " Българският сътрудник има проблем, обвързван с COVID-19 и заради тази причина отхвърли присъединяване в многонационалните учения ", оповестява за организацията началника на щаба на румънските военноморски сили Михай Панайт.

Официалната гала по откриването на маневри " Посейдон 21 " се състоя в румънското пристанище Констанца. По-рано беше планувано в тях да вземат участие седем страни от алианса - България, Гърция, Испания, Румъния, Съединени американски щати, Турция и Франция.

В ученията, които ще се проведат от 27 февруари до 6 март, вземат участие над 700 военнослужещи, 13 кораба и девет самолета. Техният сюжет включва епизоди на обезвреждане на подводни закани с провеждането на интервенции по хидрографско разузнаване, разкриване и неутрализиране на морски мини и спонтанни взривни устройства, смесени епизоди от битката против самолети, надводни кораби и противникови подводници, както и изтегляне на развален транспортен съд, зареждане в морето и оказване на първа помощ... На терена е плануван епизод на взаимни дейности на Министерството на защитата и Министерството на вътрешните работи в изискванията на детонация в хидравлична структура на румънския бряг.

„ Маневрите„ Посейдон 21 “са включени в програмата за комбинирано взаимно засилено образование на НАТО (CJET), съобщи румънският Военноморски щаб.„ Целта им е да употребяват оптимално качествата на НАТО за подсилване на способността на Алианса да реагира бързо пред настоящите промени в районната среда за сигурност “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР