България нотифицира Министерството на вътрешните работи и Агенция Митници да

...
България нотифицира Министерството на вътрешните работи и Агенция Митници да
Коментари Харесай

МВР и Агенция Митници вече ще могат да сезират Кьовеши за престъпления

България нотифицира Министерството на вътрешните работи и Агенция " Митници " да подават сигнали към Европейската прокуратура по формирани наказателни производства, оповестиха от Министерството на правораздаването.

Двете институции ще могат да уведомяват Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши , с цел да реши тя дали да изземе производствата за лично следствие. Досега сходна опция имаше единствено Върховната касационна прокуратура.
Арестуваха българка при акция на Европейската прокуратура
Първа българка, задържана при акция на Европейската прокуратура. Това е Софка Божилова от Пещера. Акцията, извършена в няколко страни,...

След известието Европейската прокуратура ще може да взаимодейства непосредствено с органите на полицията и митническите органи, без този развой да е опосредстван от ВКП. За сходно деяние е настояла европейският основен прокурор Лаура Кьовеши за да се ускори съдействието и успеваемостта на следствията, прецизират от правосъдното ведомство.

Министерство на вътрешните работи и Агенция " Митници " ще действат и като звена, които препращат сигналите, получени от националните органи до централната работа на Европейската прокуратура в Люксембург, когато националните органи изберат този канал на връзка.

Разширен е и кръгът от институции, които могат да подават сигнали към Европейската прокуратура. Това са всички органи на Република България, които в хода на активността си са получили информация за закононарушение, по отношение на което Европейската прокуратура би могла да упражни своята подготвеност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР