България никога няма да остане без зърно никога няма да

...
България никога няма да остане без зърно никога няма да
Коментари Харесай

Пламен Абровски: В България няма да има продоволствена криза, в световен мащаб – да

България в никакъв случай няма да остане без зърно в никакъв случай няма да остане без самун, съобщи пред бТВ депутатът от Има Такъв Народ Пламен Абровски, ръководител на парламентарната Комисия по земеделието, храните и горите. Той добави, че не се чака и недостиг на олио.

По думите му, в България въобще няма да има продоволствена рецесия, въпреки че в международен мащаб ще има.

„ И с торовете сме късметлии, имаме два торови завода, които работят “, разяснява Абровски.

Според него е трябвало да се понижи Данък добавена стойност на суровините, а не на крайните артикули.

Той предвижда, че нулевият Данък добавена стойност на хляба няма да има резултат – може единствено да задържи цената за известно време. Ако вместо това беше понижен Данък добавена стойност на брашното, това би поевтинило производството и би имало резултат върху целия пазар на хлебни произведения, означи депутатът. По същия метод би било по-ефективно да се вкара диференцирана ставка за плодовете и зеленчуците, млякото, месото, яйцата.

Според него, с цел да се реализира има резултат върху пазара на храните, би трябвало да се подкрепят мелничарите и хлебарите, животновъдите, земеделските производители като цяло. Ако това не се направи, Абровски чака всеобщи банкрути. Той е безапелационен, че в бюджета има задоволително средства, с цел да се обезпечат помощи за застрашените производители.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР