България не участва в съвместната доставка на снаряди за Украйна

...
България не участва в съвместната доставка на снаряди за Украйна
Коментари Харесай

Радев в Брюксел: България не участва в съвместната доставка на снаряди за Украйна

" България не взе участие в взаимната доставка на снаряди за Украйна дружно с други девет страни от Европейски Съюз ", съобщи президентът Румен
Радев в Брюксел, където съставлява България на съвещанието на Европейския съвет.

Той посочи, че България ще уголемява потенциала на своята отбранителна промишленост, с цел да попълня своите ресурси и да оказва помощ на другите страни членки да попълнят своите.

„ Само 17 страни, плюс Норвегия, която не е член на Европейски Съюз, подписаха съглашение с Европейската организация за защита за обща доставка. България не е измежду тях “, безапелационен бе Радев.

„ България е значима част от европейския механизъм за подсилване на мира. Тази самодейност беше основана през 2021 година – една година преди войната в Украйна. Този значим съставен елемент от тази самодейност за подсилване на отбранителните качества на страните от Европейски Съюз е изцяло в светлината на европейската визия са стратегическа автономност “, разясни Румен Радев.

По думите му дружно с Европейската комисия ще се работи за това да има повече вложения в нашата военно-отбранителна промишленост, с цел да има повече потенциал и по-модерни производства.

Евролидерите се събраха в Брюксел на двудневна среща, а измежду обсъжданите тематика са продължаващата война на Русия против Украйна, повишение на конкурентоспособността и производството на Европа, провокациите пред пред енергетиката, миграционният напън.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР