България не е получила отстъпки по искането си за отсрочка

...
България не е получила отстъпки по искането си за отсрочка
Коментари Харесай

България без отстъпки по предлаганото ембарго от ЕС върху руския петрол

България не е получила отстъпки по настояването си за пролонгация на предлаганото ембарго върху съветския нефт, заяви организация Ройтерс в репортаж за продължаващите полемики сред посланиците на страните от Евросъюза в Брюксел.

Предложение за такава пролонгация - и то до 2024 година - са получили Словакия, Чехия и Унгария, откакто по-рано през днешния ден унгарският министър-председател Виктор Орбан укори ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че с предлагането си за възбрана на съветския нефт е " атакувала европейското единение ":

" Не можем да приемем да ни пренебрегват, да вършат оферти, които са против нашите ползи и назад на това, което предлагаме ние. Не мога да направя нищо друго, с изключение на да изпратя тези оферти назад, с цел да бъдат модифицирани ".

Президентът на Кипър Никос Анастасиадис също бе сериозен към Еврокомисията поради предлагането танкерите с съветски нефт да бъдат спрени единствено след месец.

" Ние сме срещу съветската инвазия и поддържаме глобите. Но тези наказания не трябва да бъдат подбирани, тъй че да обслужват някои страни-членки, а да вредят на други, " сподели Никос Анастасиадис след среща с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис.

Финансовият министър на Украйна Сергей Марченко подсети и през днешния ден, че цялостно ембарго върху съветските петрол и газ ще създадат невероятно финансирането на войната.

Върховният представител на Евросъюза за външната политика и сигурността позволи, че посланиците на 27-те страни-членки няма да могат да се схванат тази седмица. В подобен случай Жозеп Борел ще свика външните министри идната седмица.

Относно опцията за ембарго върху съветския газ Борел отговори, че това е въпрос " не за на следващия ден, а за вдругиден ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР