България налага временна забрана за внос на храни от Украйна,

...
България налага временна забрана за внос на храни от Украйна,
Коментари Харесай

България налага временна забрана за внос на украински храни

България постанова краткотрайна възбрана за импорт на храни от Украйна, като се изключи стоките, които минават пренос. Това разгласи служебният министър председател Гълъб Донев при започване на днешното държавно съвещание. Той напомни, че обилни количества украински храни са останали в България.

" Основната причина е, че през последната година, обратно на замисъла за по този начин наречените коридори на солидарността, обилни размери храни останаха в страната и разстроиха съществени производствено-търговски вериги. Ако тази наклонност се резервира и даже се усили, което е изцяло действително след въведените аналогични забрани от други страни, е допустимо да се стигне до извънредно тежки последствия за българския бизнес ", изясни Донев. 

" Като държавно управление, което работи и взема решение проблемите на българските жители, ние не можем да допуснем това да се случи. Принудени сме да приемем тази национална мярка, защото виновните европейски органи към момента обмислят съответен отговор на променените условия, до които доведоха коридорите на солидарността ", аргументира предлагането служебният министър председател.

Гълъб Донев уточни още, че страната ни разчита на това „ Брюксел да чуе и разбере позициите “ на страните членки България, Полша, Унгария и Словакия и да премисли позицията си.

България остава солидарна с Украйна, само че банкрутите на българските селскостопански производители с нищо няма да допринесат за нейната идея “, сподели още министър-председателят.

На този стадий няма информация какъв брой дълго ще работи краткотрайната възбрана за импорт на храни от Украйна, само че държавното управление ще одобри решение в тази посока на днешното си съвещание. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР