България може да излезе от изключението Лукойл да ползва руски

...
България може да излезе от изключението Лукойл да ползва руски
Коментари Харесай

България обмисля отказ от руския нефт! Цените на горивата няма да се променят

България може да излезе от изключението " Лукойл " да употребява съветски петрол до края на 2024 година, без да се трансформират цените на горивата. Това съобщи министър председателят Николай Денков.

Той напомни, че цените на горивата у нас зависят от районния пазар.

" Ние не можем да направляваме цените такива, каквито са. Ако някой твърди, че някой е несръчен, тогава значи всички държавни управления са некадърни по тази логичност ", разяснява Денков.

В България може да се употребява съветски петрол до края на 2024 година, само че ГЕРБ, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи предложиха преди ваканцията на депутатите дерогацията да бъде отнета.

Според Денков страната ни може да излезе от дерогацията, без да се трансформират цените на горивата.

" Цената на пазара - тя е такава, каквато е в района, само че в случай че се създадат внезапни промени, които са недомислени, а такива бяха предлагани в Народното събрание, могат да се осъществят и много черни сюжети ", уточни още министър председателят.

Всякакви опити да бъде издигната АЕЦ " Белене " не срещат нужната икономическа аргументация, която да притегли вложители, сподели още министър председателят. В отговор на въпрос той изясни, че няма смисъл оборудването да стои, откакто няма вложители.

" Това съоръжение вместо да продължава да стои там, без да има вложители, които са подготвени да го осъществят, няма никакъв смисъл. Агресорът дълги години ще бъде под наказания от страна на Европейския съюз, по този начин, че ние няма по какъв начин да работим с Русия, и защото става дума за съоръжение, което коства над милиард, в действителност е извънредно добре, че се появи някакъв покупател ", сподели още Денков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР