България максимално се възползва от инициативата Три морета. Забележете само

...
България максимално се възползва от инициативата Три морета. Забележете само
Коментари Харесай

Президентът: България привлече капитали за 200 млн. чрез “Три морета“

България оптимално се възползва от самодейността " Три морета ". Забележете единствено - преди четири години вложихме 20 милиона евро в Инвестиционния фонд, а успяхме да притеглим капитали в превоза и енергетиката за 200 млн. Така че страната ни съумя да свърши една голяма работа за поддръжка на свързаността, за развиването на енергетиката и превоза. Това съобщи президентът Румен Радев от срещата на върха в границите на деветото издание на Инициативата в Двореца на великите херцози във Вилнюс.
Прочетете още
" От първата среща на върха преди осем години до момента този формат съумя да консолидира забележителна политическа поддръжка. Основната цел е общественото и икономическо развиване на страните от Централна и Източна Европа посредством наваксване на изоставането в свързаността - енергийна, транспортна и цифрова ", съобщи той.

" Далновидността на тази концепция пролича изключително мощно през последните години, когато ни връхлетяха рецесии от всевъзможен темперамент – COVID-19, енергийна, войната в Украйна. И тези рецесии доведоха до едно трагично спиране на доставките. Тяхното превъзмогване изисква точно съгласуваност сред нашите страни ", продължи президентът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР