България категорично има нужда от редовно правителство. Това заяви номинираната

...
България категорично има нужда от редовно правителство. Това заяви номинираната
Коментари Харесай

ГЕРБ се обявиха за експертно правителство за една година

България изрично има потребност от постоянно държавно управление. Това съобщи номинираната за министър председател Мария Габриел.

„ Търсих отговори на това има ли потребност България от постоянно и работещо държавно управление? Отговорът е да. Успяхме ли с всички ПГ да идентифицираме общи цели. Отговорът е да. Въпросът е в какъв формат. Приех номинацията, тъй като познавам работата на европейските институции. Положих всички старания с ясна цел и концепция по време на срещите ми с останалите ПГ. Приоритетът е България. Утре ще предложа диалозите да продължат за сформиране на експертно за една година на основа на цели работещо държавно управление “, безапелационна беше Габриел.

Тя изключи формат, включващ думата коалиция.

„ Утре първата мощ, която ще поканим, е Българска социалистическа партия, с които имаме най-големи разлики, само че желая да имам вяра, че можем да работим за бъдещето на България “, сподели тя.

Бойко Борисов отхвърли да познава прокурорите, поискали оставка на Иван Гешев.

„ Аз не познавам тези хора, не съм приказвал с тях. Вие като публицисти какъв брой пъти попитахте Христо Иванов, Атанас Атанасов за какво се месят в съдената система? Никога не сме споделили нещо друго от другите партии. Когато те желаят оставка, не е вмешателство. Когато госпожа Габриел каже, че е добре – става вмешателство. Нека мерим с един критерий “, прикани той.

Борисов акцентира, че за държавното управление ще приказва единствено Мария Габриел, а ГЕРБ стои до нея, с цел да се знае, че 69 депутати от ГЕРБ/СДС я поддържат. ПП/ДБ той разкритикува, че едвам във вторник ще вземат решение дали поддържат кабинет.

„ До този миг не сме говорили с друга партия, тъй като вложихме всичко да се получи с ПП-ДБ, само че получихме шикалкавения всеки ден. Ама хайде вторник вечер, но през днешния ден е неделя, ние работим… Утре 15 ч. би трябвало да знаем има ли късмет да се направи държавно управление или вкарваме в злополуката България. Има ли някой от вас, който да смята че тези две години служебни държавни управления са сполучливи за България? Ако има подобен да си вдигне ръката, няма подобен. На 10 юни страната няма да може да заплаща и пенсии, в случай че няма бюджет. Утре госпожа Нинова, господин Карадайъ и господин Трифонов би трябвало да ни отговорят кой вид да предприеме госпожа Габриел. Няма обединения, с две от тези партии Кирил Петков е бил съдружен сътрудник - с Българска социалистическа партия и с Има Такъв Народ. Тук ще търсим отговорността на всички “, сподели той.

Борисов разяснява, че ПП/ДБ „ малко подло “ са атакували Габриел за Пловдивския панаир. Той предложи да му се даде вид и да запишат в закона, че на този терен и „ къщурка за птици “ да не може да се стои.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР